Wednesday, 16 July 2014

Cinch Energy Tea Mix Penggalak Tenaga Secara Semulajadi dan Meningkatkan Metabolisme Badan

Anda ingin bertenaga sepanjang hari? Hadapi masalah metabolisme yang Rendah? Dah cuba diet sendiri tapi gagal? Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal?

Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.

CINCH Energy TEA MIX adalah produk yang terbaik untuk menaikkan metabolisme badan anda, ia bukan sahaja utk meningkatkan metabolisme malah utk menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari (energy booster).



Ramuan terdiri daripada Green Tea Powder, Red Tea Extract, White Tea Extract dan Rooibos Red Tea Extract.
Selain rasanya yang sedap, ia mempunyai antioksida yang cukup tinggi dan sebagai pencegah kanser, dapat membuang toksin, meningkatkan metabolism dan seimbang bendalir badan, juga dapat membantu membakar lemak dengan lebih cepat, Iaitu dapat menurunkan berat badan dan membantu poses penghadaman, anti bacteria serta membantu melawan penyakit.

KEBAIKAN CINCH ENERGY TEA

-Membekalkan tenaga untuk bergerak aktif sepanjang hari
-Mengandungi taurina yang mana ianya berfungsi untuk menggalakkan metabolisme, melarutkan lemak dan membantu menghasilkan otot tanpa lemak.
-Pilihan yang lebih sihat dan terbaik bagi menggantikan kopi untuk bekalan tenaga
-Boleh diminum panas atau sejuk. Lebih sedap jika dicampur madu dan cinch tea dan diminum sejuk.
-Mudah untuk dibawa dan dibancuh kerana berbentuk sacet, hanya perlu shake atau kacau.


Sesuai untuk siapa Cinch Energy Tea ni? Sesuai untuk semua golongan tidak kira remaja dewasa atau warga emas terutama mereka yang selalu kerja berat, yang aktif dan selalu buat kerja luar.

Apakah kaitan Metabolisme dengan Berat Badan?Klik untuk lebih lanjut.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Doa Membuka Apa Sahaja yang Tertutup;Surah Al Fath (Kemenangan)


Surah Al-Fath, ayat 1 hingga 3. Jadikanlah dia amalan harian. InsyaAllah apa sahaja yang tertutup seperti rezeki yang tertutup, jodoh lambat, perniagaan tidak menjadi, hadiri temuduga, minda yang tertutup, ketika mahu berdepan dengan peperiksaan (bimbang 'blank'), hati yang tertutup hingga rasa berat mengerjakan ibadah dan sering melambat-lambatkan solat, ketika perang atau berdepan dengan musuh. Serta banyak lagi. Insya Allah akan Allah buka segalanya. Aamiin.

Ingin tahu amalan-amalan pada hari Jumaat Penghulu segala hari?Klik SINI.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 12 July 2014

Kenapa Soya Shaklee Menjadi Pilihan Orang Ramai?

Dalam islam, kita di ajarkan bersederhana (wasatiah) dalam menjalani kehidupan harian. Sama seperti dalam diet harian, kita mestilah makan berpada2 jangan berlebih-lebihan. Bagi anda yang tertanya2 baik kah soya untuk kesihatan, anda boleh membaca di SINI.

Bagaimana ingin kenal pasti soya yang terbaik?Anda boleh meneruskan pembacaan di SINI.

Protein adalah bahan utama dalam pembentukkan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ.


~KELEBIHAN ESP~

1) Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri,
2) Membantu hilangkan parut jerawat di muka,
3) Memberi tenaga berpanjangan,
4) Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih,
5) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
6) Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
7) ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan,
8) Mengawal paras kolesterol dan
9) Menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Jom lihat tips bagi memilih soya yang terbaik

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Friday, 11 July 2014

Tudung Denim Soft Awning yang Sangat Cantik (Awning Silang)

Assalamualaikum dan salam tengah hari...
Alhamdulillah bertemu lagi kita di hari jumaat penghulu segala hari. Selamat menjalani ibadah puasa, hari ini dah masuk hari yg ke12 umat islam berpuasa. Semoga kita semua di permudahkan segala urusan.Aamiin.

Hari ini yati nak update stock tudung baru koleksi Haryati to U shoppe. Tudung denim Awning silang ni simpale je tau tapi cantik...nampak elegen aje..:-), sangat sesuai untk pakai dengan seluar jeans, tshirt, baju kurung, blouse ya. oklah..xmau cakap banyak,jom tengok warna apa yang available...selamat menjamu mata ya...

Tudung Denim Exclusive

Tudung Denim Awning Silang
Saiz M
Kain:Cotton Denim 
Jahitan:Kemas 
Potongan:Sesuai untuk tembam
Harga:Rm29 sahaja (including postage)

Purple Manggis

Hijau Lumut

Pink Maroon

Coklat 

Hijau Kelabu

Berminat? sms/whatsapp je yati ya...

Koleksi Tudung Hoodie Yang sangat Gojes.Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:- 

Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

Wednesday, 9 July 2014

Cara Mudah Order Shaklee Secara Online;Sistem Esell

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca2 yati yang gojes...

Berita baik kepada semua peminat2 Shaklee dan pelanggan2 yati..Shaklee telah memperkanlkan satu sistem yang baru iaitu, sistem eSell. Apa itu eSell? Sistem eSell ini membolehkan anda membuat pembelian vitamin Shaklee secara online maksudnya buat pembelian secara terus dengan klik link yang yati telah sediakan.Anda pilih je nak vitamin apa atau nak set vitamin apa, so tak perlu lah nak tunggu yati balas msg atau wassap..selepas buat pembayaran, tunggu je abang posmen datang hantar vitamin di rumah...senang dan cepat kan?Bila dh buat pembelian secara online mcm mana pula cara makan?Ok, yang ni jangan risau, anda yang membuat pembelian secara terus ni tetap customers yati yang yati sayang, so yati akan bagi konsultasi secara percuma kepada anda...:-)

Langkah-Langkah nak order Secara Online

1.Pergi mana-mana entry dalam blog yati , scroll bawah sekali, Klik link yang yati bagi contoh "Order vitamin Kecantikan.klik SINI"

2. Paparan website Shaklee akan terpapar. Klik pada Agree jika anda mahu terus membuat belian. Dan klik pada butang Next.


3. Produk yang anda mahu beli akan terus terpapar. Anda boleh kurangkan atau tambah jumlah produk pada bahagian 'Quantity' dan klik pada butang 'Update'. Anda bersetuju, terus klik pada butang'Checkout'.


4.Isikan butiran anda dengan lengkap. Dan klik pada butang'Continue' bagi meneruskan proses beli Shaklee online.

5.Semak semula butiran anda, puas hati dan klik pada 'Proceed for Payment'

6. Anda hampir selesai beli Shaklee online. Pilih kad anda Visa/Master. Kemudian masukkan 'Car Holder Name', 'Credit/Debit Card Number, 'Expiry Date' dan 'Security Code'(3 nombor di belakang kat debit/credit anda'. Selesai, klik pada confirm payment. Anda akan terima MSOS code (jika anda menggunakan Maybank Card) melalui HP anda.

7. Masukkan MSOS code dan klik pada butang OK.

8. Akhir sekali, anda akan menerima slip berserta Sales Order Number. DONE!!

Sebarang pertanyaan dan kemuskilan boleh hubungi yati ya...Selamat bershopping Shaklee secara ONLINE...:-)

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 8 July 2014

Vitamin Untuk Lelaki yang Hebat

Kepada kaum lelaki, anda juga bertuah sebenarnya, ini kerana Shaklee juga ada menyediakan set vitamin untuk kesihatan anda yang bergelar lelaki...sebenarnya vitamin shaklee sesuai untuk semua jantina sama ada lelaki mahupun perempuan. Cumanya, katakan anda seorang lelaki yang ingin mengambil supplement untuk menjaga kesihatan anda, so boleh ambil set vitamin lelaki ini sebagai menjaga kesihatan anda secara keseluruhan.

Set Kesihatan Lelaki Shaklee membantu membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki terdiri daripada;
1.Vitamin E Complex
2.Omega Guard
3. Zink Complex
4.CoQhealth Plus


Kebaikan Set Kesihatan Lelaki :

[✔] Vitamin E - Merupakan salah satu anti-oksidan yang terbaik. Ianya melambatkan proses penuaan. Vitamin E boleh mengurangkan risiko sakit mata tertentu, sakit jantung, kanser dan Alzheimer. Kajian menunjukkan ia juga mampu mengurangkan kerosakan otot selepas bersenam. Vitamin E juga meningkatkan kesuburan lelaki di mana ia meningkatkan kualiti sperma.

[✔] Omega Guard - Bagus untuk melindungi jantung. Asid lemak Omega-3 membantu mengekalkan tekanan darah dan paras trigliserida yang rendah serta mengurangkan denyutan jantung yang terlalu laju. Omega-3 membantu mengurangkan risiko pembekuan dan arteri disekat dan melancarkan aliran darah dalam jantung. Kajian menunjukkan lelaki yang cukup Omega-3, mempunyai risiko yang rendah untuk menghidapi sakit jantung.

[✔] Zinc Complex - melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga. 

[✔] CoQHealth Plus - CoQHealth Plus daripada Shaklee merupakan supplement yang kaya dengan kandungan Coenzyme Q10 (CoQ10) yang mempunyai banyak kebaikan dalam diri kita. CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan juga ekstrak Teh Hijau.
-Selain baik untuk jantung, ianya juga terbukti dalam satu kajian dapat membantu meningkatkan pergerakan sperma di kalangan lelaki. Ini sekaligus dapat meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan meningkatkan kebarangkalian isteri untuk hamil.

TESTIMONI KESUBURAN SHAKLEE BERJAYA HAMIL

Dapatkan Set Vitamin ini sekarang. Order Vitamin untuk Lelaki Hebat. Klik SINI.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Wednesday, 2 July 2014

Vivix;Supplement untuk Mereka yang Mementingkan Kesihatan dan Kecantikan

Alhamdulillah...berkat bulan Ramadhan ini, promo Shaklee pada bulan ini ialah Vivix Shaklee (Buy 6 Free 1). Vivix Shaklee merupakan antara makanan tambahan yang terbaik dari Shaklee untuk anda yang mementingkan kesihatan, kecantikan dan juga awet muda.

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, jantung, masalah sendi dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Promo Vivix July 2014
Kenapa Vivix Shaklee?

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalamai kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA set tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan (awet muda gitu)

Testimoni Vivix Shaklee
Ramai pengguna vivix yang berpuas hati dengan minuman hebat ini. Klik Sini lagi pelbagai koleksi testimoni Vivix.

Order Vivix di sini.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 1 July 2014

Tip Hebat Kekal Langsing dan Sihat Sepanjang Ramadhan (Semasa Berpuasa)

Amat penting bagi anda untuk mengetahui jenis makanan yang baik untuk diambil semasa berpuasa. Ini untuk memastikan puasa anda berjalan lancar dan badan tetap sihat.

Berikut beberapa tip yang boleh membantu anda segar dan sihat sepanjang berpuasa. Insyaallah tip ini dapat mencegah masalah dehidrasi dan kekurangan tenaga.


Semasa Berpuasa
1.Cairan Dalam Badan
-Semasa berpuasa, anda tidak makan dan minum lebih 12 jam. Untuk menjaga cairan dalam badan, ambillah makanan yang mengandungi gamma linoleic acid (GLA) seperti sayuran hijau berbiji seperti buncis, kacand panjang atau kacang botol.

2. Nasi Beras Merah
-cuba gantikan nasi putih dengan beras merah. Ini kerana beras merah mengandungi karbohidrat kompleks dan dapat memabntu anda merasa kenyang lebih lama.

3.Buah & Sayuran
-Ia sangat baik untuk di ambil ketika berpuasa. namun elakkan buah-buahan yang bersifat dueratik seperti tembikai, tomato, lobak merah dan sebagainya.

4. Elakkan makanan manis
-Makanan manis boleh diambil ketika berbuka puasa untuk menjaga kadar gula dalam darah. Tetapi tidak semasa bersahur kerana ia mengandungi kadar gula tinggi dan membuatkan badan anda merasa mengantuk, kekurangan tenaga dan kekurangan kemasukan oksigen ke otak.

Tip Hebat Kekal Langsing Semasa Bersahur

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Monday, 30 June 2014

Apabila Dugaan Datang

Alhamdulillah..hr ni dh masuk 5hr umat islam menjalani ibadah puasa..semoga kita semua di permudahkan urusan oleh Allah taala.

Dalam kehidupan seharian kita,semua org akan di duga dan dugaan setiap manusia tidak sama.Lain org lain dugaannya.Dugaan dtg tidak kira waktu..anytime je kita sbg hamba ALLAH akan di duga..apabila hati rapuh sudah tentu kita akan menyalah takdir kenapa uji kita mcm ni.."sungguh berat ujian Mu Ya Allah,tidak tertanggung aku nak menghadapinya" sudah tentu ayat seperti itu akan kita luahkan..

Apa kata,mulai hari ini kita tukar ayat -ve tu ke arah positive. "Ya Allah,sesungguhnya kuasaMu amatlah besar berbanding dgn apa yg ku hadapi sekarang,aku yakin aku dapat hadapi dugaan ini dgn tabah dan sabar.Ujian ini hanyalah ujian kecik dariMu untuk aku dapat lebih kenikmatan di kemudian hari.Terima kasih Allah"

Ingatlah maksud surah Al-Insyirah ayat 5&6
5. Maka (tetapkanlah kepercayaanmu) Bahawa Sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan,
6. Bahawa Sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.

Janji ALLAh itu pasti!!walau apapn dugaan yg kita hadapi, berdoalah,sujudlah kpd Allah.Allah maha mendengar dan maha mengasihani.

Ok..setakat ini sajalah entry pada kali ini.Jangan lupa, contact yati untuk dapatkan vitamin semulajadi Shaklee ya.:-) Tudung pn yati jual..cantik2..

Sms/whatsapp 0132221663

Saturday, 28 June 2014

Tip Hebat Kekal Langsing dan Sihat Sepanjang Ramadhan (Bersahur)

Sebelum ni yati ada kongsikan tip kekal langsing dan sihat sepanjang ramadhan sebelum puasa. Kali ini yati nak kongsikan tip kekal langsing dan sihat semasa bersahur pula. Semangat tau di bulan Ramadhan ni...ambik peluang nak kurus nak turun kilo banyak2 di bulan Ramadhan...tapi janganlah sampai terabai ibadat ya...kiranya bulan Ramadhan ni bonus la untuk mereka yang berazam nak kurus di awal tahun tu..
tips_kurus_dengan_selamat

Tip Semasa Bersahur

1. Hidangan biasa
-makanlah dalam jumlah hidangan biasa. Makan banyak tidak akan membuatkan anda kenyang lebih lama sehingga tiba waktu berbuka puasa.
-Pengambilan makanan yang terlalu banyak boleh mebuatkan badan anda dehidrasi lebih cepat. Walau bagaimanapun, jangan makan terlalu sedikit kerana badan akan kekurangan tenaga sehungga menyukarkan anda untuk menumpukan pada kerja.

2. Pengambilan Karbohidrat Kompleks
-Karbohidrat kompleks ini mengambil masa yang lama untuk dihadamkan dan boleh memberi tenaga lebih lama. Ia terdapat dalam nasi beras merah, roti gandum, bijian, buah dan sayuran.
-Jenis makanan ini baik untuk mempertahankan tenaga yang diperlukan oleh otot semasa berpuasa. Selain itu, ia membantu badan menyerap lebih air dan mengelakkan masalah kekurangan cairan dalam badan.

3. Makan Perlahan
-jangan makan terlalu cepat kerana ia boleh mengganggu kadar gula dalam darah dan membuatkan perut anda cepat merasa lapar. Makan dengan cepat juga akan menyebabkan badan bekerja lebih keras untuk penyerapan nutrisi. Kesannya badan cepat terasa letih.

4. Pilih Air Putih Berbanding Manis
-Mengambil minuman manis semasa bersahur memanglah nikmat. Kombinasi gula ini cepat memberi tenaga tambahan. Namun tenaga yang dihasilkan daripada gula pasir akan hilang dengan cepat.
-Disarankan supaya mengambil minuman manis ketika berbuka sahaja. Ini untuk menggantikan tenaga yang hilang. Ketika bersahur, eloklah minum air putih dan perbanyakkan makan buah-buahan dan sayuran. Elakkan minum kopi atau cafien kerana ia boleh menyebabkan dehidrasi.

5. Amalkan Set Kurus Shaklee untuk lagi berkesan dan lemak2 dibuang dengan betul yang penting, set kurus Shaklee bukan sahaja membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan, tetapi juga memberikan anda kesihatan bertambah baik.

Tip Hebat Kekal Langsing Semasa Berpuasa

Semoga bulan Ramadhan kali ini dapat menambahkan sebanyak yang mungkin ibadat dan pahala untuk akhirat, dan dapat menurunkan lemak2 dalam badan supaya raya kali ini selim melim dan cantik gitu...

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Selamat Datang Ramadhan Al Mubarak

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan....Alhamdulillah...esok semua umat islam akan menjalani ibadat puasa...syukur kepada ALLAH taala kerana masih di berikan peluang untuk merasa nikmat bulan Ramadhan..

Semoga diberikan kesempatan untuk menjalani ibadat puasa sepanjang Ramadhan dan semoga Ramadhan kali ini akan lebih bermakna dari sebelum ni.

Seperti yang sedia maklum, Ramadhan bukan sekadar menahan lapar-dahaga serta perkara yang membatalkannya tetapi lebih daripada itu. Ianya adalah bulan ibadah, bulan kebajikan dan bulan keberkatan yang berganda-ganda melebihi bulan-bulan lain.


Niat Puasa Ramadhan

Ya Allah, kurniakanlah kami kekuatan, kesungguhan dan keikhlasan dalam beribadah kepadaMu. Permudahkanlah kami dalam setiap urusan harian kami.

Ya Allah, anugerahkanlah kami puasa yang terbaik serta amal kebaikan yang terbaik. Jadikanlah kami hambaMu yang terbaik di sepanjang Ramadhan tahun ini. Dan jadikanlah Ramadhan kali ini yang terbaik buat kami. Aamiin.....


Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-
FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Thursday, 26 June 2014

Tip hebat Kekal Langsing dan Sihat Sepanjang Ramadhan (Sebelum Puasa)

Cepatnya masa berlalu, pejam celik pejam celik Ramadhan datang lagi...Alhamdulillah bulan yang sangat2 di nantikan oleh semua umat islam. Semoga Ramdhan kali ini lebih baik, lebih bermakna untuk kita semua.Aamiin.

Bagi anda yang ingin menguruskan badan, inilah masa yang paling sesuai untuk anda. Namun jangan terlalu mengharap badan dapat kurus dalam hanya sebulan. Silap haribulan mungkin badan anda akan naik pada bulan ini.

Berikut beberapa tip yang boleh membantu anda segar dan sihat sepanjang berpuasa. Insyaallah tip ini dapat mencegah masalah dehidrasi dan kekurangan tenaga.

Sebelum puasa

1. Jangan mengambil makanan dan minuman yang mengandungi banyak kafien dan gula.Mulakan dengan perbanyakkan minum air putih.Contohnya 9-10 gelas.

2. Ambillah makanan dalam jumlah yang kecil setiap 2 jam sekali. tetapi elakkan mengambil kandungan garam yang tinggi kerana ia boleh mengurangkan kadar air dalam badan.

3. Apabila tiba waktu malam, nikmatilah hidangan makanan tinggi karbohidrat, lengkap dengan protein, serat dan vitamin. Walaupun anda akan bersahur pada waktu pagi, makan malam mestilah diambil seperti  iasa agar keperluan kalori mencukupi untuk hari itu.

4. Bangunlah sekurang2nya satu jam lebih awal untuk bersahur. Ini untuk anda menikmati makanan dengan santai dan perlahan.

5. Jangan makan terburu-buru ketika bersahur kerana ia boleh menyebabkan perut 'terkejut' (kemasukan makanan). Elakkan mengambil makanan pedas dan terlalu banyak lemak kerana makanan ini boleh menyebabkan perut anda mual dan perit.

6. Gunakan waktu imsak itu dengan minum segelas air putih, rehat seketika danmemberus gigi.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Wednesday, 25 June 2014

Phytocol-ST Shaklee;Untuk Mereka yang Tinggi Kolestrol

Kolesterol pula terbahagi kepada dua iaitu kolesterol jahat yang merujuk kepada LDL dan kolesterol baik pula HDL. Katanya, kolesterol jahat iaitu LDL akan membuatkan pembuluh darah tersumbat manakala HDL akan membawa kolesterol ke pembuluh darah untuk dibawa ke hati dan seterusnya akan dikeluarkan dari tubuh. Sehubungan itu, seseorang itu perlu menjaga tahap kolesterol di dalam darah supaya berada dalam keadaan terkawal.

Antara tips yang boleh di lakukan untuk mengurangkan bacaan kolestrol ialah:

1.Pemakanan seimbang bersama makanan tinggi serat. Memperbanyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran.

2. Mengamalkan makanan yang mengandungi asid lemak (asid lemak Omega-3). Minyak ikan omega 3 memang terbukti dapat mengawal kolestrol serta menurunkan kadar kolestrol. Persatuan jantung Amerika mengesyorkan kepada penyakit jantung koronari supaya mengambil 1gram minyak ikan omega 3 setiap hari.

3. Mengurangkan berat badan sekiranya anda bermasalah dengan berat berlebihan. Untuk mengurangkan atau mengekalkan berat badan, kita perlu menggunakan kalori berlebihan daripada makanan dan mengurangkan pengambilannya mengikut jumlah yang diperlukan. Ini kerana apabila pengambilannya melebihi daripada tenaga yang digunakan, kalori berlebihan akan ditukar kepada lemak dan mengakibatkan pertambahan berat badan. .

4. Bersenam secara tetap (sekurang-kurangnya 30 minit senaman tahap sederhana, sekurang-kurangnya 5 kali seminggu) boleh mengurangkan kolesterol total dan kolesterol berbahaya (LDL) serta meningkatkan kolesterol baik (HDL)

Phytocol-ST Shaklee
Keistimewaan Phytocol Shaklee

Phytocol-ST adalah satu formulasi proprietari sterols & stanols (phytosterol) yang terdapat didalam tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran & bijirin. Terbukti secara klinikal dan di sokong oleh lebih 80 kajian.

Phytosterol membantu untuk menghalang penyerapan kolesterol kerana struktur molekularnya menyerupai kolesterol. Phytosterol akan bersaing dengan kolesterol sewaktu proses penyerapan di dalam sistem penghadaman. Jadi, penyerapan kolesterol akan terbantut lalu mengurangkan jumlah kolesterol di dalam badan.

Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH), mengesyorkan penambahan 2000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolestrol secara semulajadi.

Bagaimanakah Fitosterol bertindak?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda

Jom turunkan paras kolestrol secara semulajadi dengan Phytocol-ST Shaklee sekarang.

Dapatkan produk hebat ini sekarang. free Consultation dan cara makan vitamin dengan betul exclusive for my lovely customers only!!!!!!

Dapatkan Phytocol untuk menurunkan bacaan paras kolestrol anda sekarang.Klik untuk order.

Keistimewaan Phytocol Shaklee

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 24 June 2014

Menurunkan Paras Kolestrol Secara Semulajadi dengan Phytocol Shaklee

Salam kasih sayang semua....Hari ini yati nak bercerita mengenai produk baru Shaklee yang dicipta khas untuk mengawal kolestrol jahat dalam badan kita.
Tahukah anda lebih kurang 6 juta penduduk di Malaysia tinggi kolestrol (Malaysia National Health and Morbidity Survey 2011), adakah anda salah seorang daripadanya?

Jangan pandang ringan dengan bacaan kolestrol yang tinggi, dan jangan ingat hanya orang berisi sahaja yang mengalami masalah kolestrol ini. Orang berbadan kurus juga mengalami masalah kolestrol.

Kolestrol yang tinggi boleh mengakibatkan salur darah tersumbat dan akan menyumbangkan risiko tinggi untuk mendapat sakit jantung berbanding mereka yang rendah kolestrol.


Bagaimana Phytocol Shaklee bertindak dalam menurunkan paras kolestrol?

Bertindak Secara Semula Jadi untuk Merendahkan Paras Kolesterol

-Phytocol-ST™ ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.
-Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan untuk merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi.
-Dirumus daripada campuran sterol & stanol yang kaya dengan manfaat kesihatan.
-Membekalkan 2,000 mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

-Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
-Halal
-Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis atau bahan pengawet

Berminat?Anda boleh membuat pembelian dengan klik link ORDER PHYTOCOL SHAKLEE.

Kehebatan Phytocol Shaklee.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Monday, 23 June 2014

Rasa yang Nyaman dan Selesa; Set Sistem Penghadaman yang Sihat dari Shaklee

Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat.Antara masalah yang akan berlaku jika sistem penghadaman tidak sihat ialah:-
- Sembelit
- Mulut Berbau
- najis berbau
- mengidam makanan
- perut berangin
- kembung


Apabila masalah-masalh di atas berlaku, akan mengakibatkan,

*Penambahan berat badan
*Masalah gastrik
*Perut buncit
*kanser usus
*Masalah penghadaman
*Sistem imun yang lemah


Oleh itu dengan Set Shaklee Digestive Health dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat.

Kebaikan:-
üMeningkatkan kesihatan sistem penghadaman
üMenyokong kesihatan usus
üMembantu menyahtoksin badan
üMelegakan perut yang tidak selesa
üMelegekan sembelit 
üMembantu mengurangkan berat badan

Set penghadaman ini terdiri daripada:
1.Peppermint -Ginger Plus
2.ESP Soy Protein Isolate powder
3.Alfalfa Complex
4.Herblax

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-


FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

5 Cara kembalikan Bentuk Badan yang Normal (Kurus)

MENURUNKAN berat badan bukan seperti berlari 100 meter, sebaliknya satu maraton. Apabila anda mula mengamalkan diet sihat dan berupaya menurunkan beberapa kilo berat badan, kadang kala ada masanya kita terkeluar daripada sasaran. Namun anda tidak perlu berasa bimbang. Objektif anda ialah makan secara sihat dan seimbang sekitar 90 peratus daripada kebanyakan masa dan tinggalkan 10 peratus untuk kenduri atau majlis sambutan ulangtahun. Kalau dikira daripada 365 hari, anda memiliki 36.5 ‘cheat day’. 

5 Cara Kembalikan Berat Badan Normal

1.Ambil sarapan 
-Kombinasi serat dengan protein akan membuatkan anda rasa kenyang lebih lama. Cubalah, dua keping roti mil penuh dengan putih telur atau ikan salmon salai dan juga minuman ESP, Melshakes yang tinggi kandungan protein.

2.Minum air
-Dehidrasi boleh ‘meniru’ rasa lapar dan minum banyak air akan membuatkan anda lebih kenyang.

3. Makan lebih serat
Serat tidak mempunyai kalori. Apa kata anda mengunyah epal, pear, brokoli, bayan, raspberi dan banyak lagi.

4. Minum petang
-Langkah ini bagi mengelakkan anda pulang ke rumah dalam keadaan lapar. Pilihan terbaik termasuklah keju rendah lemak, biskut tawar mil penuh atau Greek yogurt setengah cawan.

5. Makan malam yang ringan
-Nikmati hidangan malam yang ringan dan berkhasiat dengan kombinasi serat dan protein seperti ikan stim dengan sayur-sayuran seperti bayam atau brokoli.

Lagi tips KURUS yang mudah. Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Kekal Cergas dan Bertenaga di Bulan Ramadhan Al Mubarak

Alhamdulillah...lagi beberapa hari kita akan menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak..bulan yang dinanti-nanti oleh semua umat islam...Sempena nak sambut bulan Ramdhan, yati nk kongsikan sedikit mengenai supplement yang sesuai untuk di ambil sepanjnag Ramadhan...

Mighty 3 Gems Programme sangat sesuai untuk mereka yang ingin kan tenaga dan sihat sepanjang berpuasa. Terdiri daripada, Mealshakes, Performance Drink dan ESP Soy Protein Isolate Powder.Untuk hari berpuasa yang kekal BERTENAGA, AKTIF dan CERIA. Sesuai untuk semua golongan kanak-kanak, Ibu Menyusu, Pekerja, Pelajar dan Warga Emas.


1. PERFORMANCE DRINK SHAKLEE (PD)
✔✔ (MENGURANGKAN RASA HAUS & MENGEKALKAN HIDRASI BADAN)

-Minuman isotonik semualajadi rendah sodium dan gula. PD mengurangkan kehilangan bendalir (air) dari tubuh kita, yang sememangnya berlaku apabila kita berpuasa. Badan kita akan kekeringan air (di dalam) kesan daripada metabolisma badan dan kerja-kerja seharian yang dilakukan. Jadi, PD mampu menyokong tahap hidrasi dan menjaga kandungan air dalam tubuh kita.

2,MelaShakes (Kurang Rasa Letih)
✔✔ (MEMBERI TENAGA & MENGURANGKAN RASA LETIH)

- Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.

3.ESP (Kurang rasa Lapar)
✔✔ (MENGEKALKAN RASA KENYANG YANG LEBIH LAMA)

-Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Mencantikkan walaupun tak bermekap sakan semasa berpuasa. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. Jadi mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa
Testimoni mereka yang amalkan Set 3 Gems Shaklee




Ibu Menyusu Kekal Cergas di di Bulan Ramadhan.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Sunday, 22 June 2014

Cara Kejutkan Anak Bangun Tidur dengan Gembira

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua pembaca kesayanganku...
Hari ni, yati nak kingsikan cara untuk kejutkan anak, adik, orang dewasa atau sesiapa sahaja bangun dari tidur. Nak kejutkan tidur pun ada caranya ke? Oh sudah semestinya ada cara dan adab yang betul, untuk memastikan kesejahteraan rohani dan jasmani.

Sebab apa ia ada kaitan dengan kesihatan jasmani?
Ini kerana jantung kita berdengup pada kadar yang agak perlahan semasa kita tidur. Untuk menjaga jantung, amat perlu kita mengawal pergerakan semasa bangun dari tidur. Jika kita nak bersenam pun kita akan panaskan badan (warming up), begitu juga bangun dari tidur.

Sebab apa ia ada kaitan dengan kesihatan rohani?
Ini kerana dari segi psikologinya, jika seorang anak itu dikejut dengan herdikan atau dimarah dan sebagainya maka minda separa sedar akan diaktifkan sedikit demi sedikit untuk membenci orang yang membangunkan itu. Jika setiap hari kita mengejutkan anak-anak dengan cara yang kurang beradab sebenarnya kita menanamkan rasa kebencian yang bahaya dalam minda separa sedar anak itu.Bahaya tak?

ADAB KEJUTKAN ANAK DARI TIDUR

Cara atau adab mengejutkan anak yang tidur, tidak kira anak yang masih bayi, kanak - kanak , remaja atau dewasa.
  1. Beri salam kepada anak yang sedang tidur
  2. Sentuh hujung ibu jari kakinya dan goyangkannya perlahan -perlahan.
  3. Panggil namanya dengan lembut dan teruskan menggoyang kakinya.
  4. Kalau masih belum sedar, kuatkan sedikit suara dan goyang badannya.
  5. Teruskan memanggil namanya dan panggillah sayang, manja atau anak.
  6. Kejutkannya sambil memujinya contoh: Bangun sayang, anak umi yang baik, anak umi yang soleh, anak umi yang rajin.
  7. Sebaik saja anak bangun, gosok kepalanya sambil bercakap dengan lembut agar ia mandi , solat subuh dan bersegera ke sekolah untuk menjadi anak yang bijak pandai.
InsyaALLAH , anak anda akan bangun dengan badan yang segar dan minda yang cergas kerana dikejutkan dengan penuh kasih sayang.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 21 June 2014

ESP Shaklee Sesuai Untuk Kencing Manis

Kencing manis atau diabetis berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Insulin adalah sejenis hormon yang mengawal paras gula dalam darah. Apabila kita makan atau minum, kandungan gula dalam makanan atau minuman itu meransang kelenjar pankreas untuk menghasilkan insulin. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah

Insulin ‘membenarkan’ gula yang dipecahkan dalam bentuk ringkas dalam darah berpindah ke sel bagi membolehkan sel berfungsi.

Bagaimanapun, sekiranya proses pemindahan tidak berlaku (akibat kekurangan insulin), darah akan mempunyai gula yang berlebihan. Maka dengan itu akan berlakulah kencing manis.

Persoalannya, adakah ESP shaklee sesuai dengan mereka yang mengidap masalah kencing manis?

Jawapannya ialah sudah tentu sangat sesuai. Ini kerana ESP Shaklee mengandungi bacaan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39. 
Indeks glisemik (G.I) adalah ukuran kecepatan sesuatu makanan yang mengandungi karbohidrat dalam meningkatkan kadar gula dalam darah setelah dimakan. Makanan dengan indeks glisemik yang tinggi adalah makanan yang cepat dicerna dan diserap sehingga kadar gula darah akan meningkat dengan cepat secara berterusan. 

Makanan dengan indeks glisemik yang rendah akan mengalami pencernaan dan penyerapan yang lambat sehingga peningkatan kadar glukosa dan insulin dalam darah akan terjadi secara perlahan-lahan. Selain itu, makanan dengan indeks glisemik yang rendah dapat mengawal nafsu makan dengan memperlambatkan rasa lapar. Sekaligus dapat menurunkan berat badan.

Berminat dengan ESP Shaklee ini?Anda boleh membuat pembelian di Link ORDER ESP SHAKLEE

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Friday, 20 June 2014

Pelihara Jantung Anda dengan CoQHealth Shaklee

Tahukah Anda?
Setiap hari jantung berdenyut kira-kira 100,000 kali, untuk mengepam dan mengalirkan 7000 liter darah ke seluruh badan. Walaupun saiz jantung hanya sebesar penumbuk, ia mempunyai tugasan yang cukup besar dalam memastikan pengaliran darah sepanjang 96,000km salur darah yang diperlukan oleh setiap organ dan tisu anda.

Sebagai otot yang kuat bekerja dalam tubuh dan juga merupakan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung semestinya memerlukan sejumlah tenaga yang banyak dan nutrien yang cukup untuk berfungsi dengan baik dan sempurna.

Hebatkan ciptaan Allah taala...Allahuakbar..Jadi jagalah jantung anda dengan baik.

Info CoQhealth dalam Melindungi Jantung

-CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang ditemui dalam setiap sel untuk fungsi asas tubuh, dan didapati ia banyak terdapat di dalam organ yang bekerja lebih keras seperti jantung.

-CoQHealth Plus mengandungi CoQ10, vitamin E, dan Ekstrak Teh Hijau untuk menyokong kesihatan arteri dan memperbaiki aliran darah dalam badan.

-Dengan aliran darah yang sihat di dalam tubuh, jantung akan berfungsi dengan lebih sihat dan Kulit Menjadi Lebih Muda.

-Jangan lupa mengambil CoQHealth Plus sebelum anda melangkah keluar rumah kerana ia bertindak sebagai 'Pelindung Matahari Semulajadi di dalam badan' yang dapat melindungi kulit anda dari hujung rambut hingga hujung kaki terhadap cahaya UV yang menyebabkan kerosakan dan penuaan.

Sayangi Jantung Anda, Cegah sebelum PARAH...



Info Menarik tentang CoQHealth yang anda perlu tahu.Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 17 June 2014

Tudung Express Soft Awning yang Exclusive Kualiti Baik

Kepada peminat tudung express dan soft awning...berita baik untuk anda semua...Jom cuci mata tengok koleksi tudung Express Paisley Exclusive dari kami Haryati to U shoppe.

Ciri-ciri Tudung Express Paisley Exclusive

Tudung Premium Cotton Premium yang sangat lembut, Awning special yang di cipta khas untuk sembunyikan pipi yang bam bam.

Kain - Cotton Premium, Paisley design yang exclusive
Jahitan - Baik
Potongan - FREE
Quality - Baik 
Saiz:M
Soft Awning

Harga Asal:Rm36
Harga Promosi:Rm29 sahaja (Including Postage)
LIMITED STOCK!!!
CE01-Sold Out


CE03 SOLD OUT



CE08 SOLD OUT

Koleksi Tudung Hoodie Cantik.Klik Sini
Koleksi Tudung Wide Shawl Cantik.Klik Sini

Berminat?

Hubungi yati melalui:
Email:haryati.yasim@gmail.com 


sms / whatsapp :0132221663

Atasi Ruam Bayi Anda Secara Tradisional & Semulajadi

Kebanyakan bayi dalam usia 40 hari, akan diserang dengan masalah ruam di badan. Selalunya ruam akan naik pada celah2 paha, muka, dan punggung.

Masalah ruam di kalangan bayi adalah masalah biasa tetapi jika dibiarkan boleh menyebabkan kesihatan si kecil terjejas. Kulit bayi yang bersih dan mulus menjadi kemerah-merahan akibat alergi dengan banyak perkara termasuk susu, mandian, bedak dan persekitaran.

Selalunya bayi yang mengalami masalah ruam akan rasa tidak selesa dan akan meragam, jadi kita sebagai ibu bapa sudah tentu tidak akan tenteram melihat si kecil dalam keadaan tidak selesa kan.

Anak2 yati pun pernah naik ruam ni, tapi tidak lah kritikal cuma merah2 sikit jelah, tupun dah cukup membuatkan diriku kalut...hehe.
Tepung Kanji
Jom kita lihat 4 petua untuk mengatasi masalah ruam pada bayi secara tradisional & semulajadi

1.Masak nasi sehingga menjadi bubur. Kemudian ambil sedikit dan letakkan ke dalam kain jarang. Ikat dan picit hingga keluar kanjinya. Sapukan ia (atau guna airnya sahaja) pada bahagian yang mengalami ruam.

2.Selain dari itu boleh juga mencuba cara lain iaitu tumbuk hancur ragi bersaiz sederhana. Selepas itu diayak, kemudian campurkan dengan sedikit bedak. Sapukan pada kulit bayi.

3.Sapukan tepung ubi di kawasan yang terkena masalah ruam selepas memandikan bayi anda. Selepas beberapa hari mencuba In sha Allah ruam akan beransur hilang dan si manja boleh tersenyum riang.

4. Sapukan cream serbaguna Herbal Blend Shaklee...ok cream ni memang menjadi pilihan ibu2 di seluruh malaysia. Cream yang semulajadi dan selamat untuk kulit si manja.

Dirumus daripada ekstrak tulen herba semulajadi yang sungguh menyegarkan yang terdiri dari bahan2 sej (sage), horse chestnut, yarrow & rosemary. Krim ini melegakan ruam gatal2 baby dan telah  diuji secara klinikal terbukti berkesan untuk melembutkan kulit, termasuk kulit yang kasar pada lutut, siku dan kaki serta merawat kulit yang bermasalah.

Lagi best krim Herbal Blend ni nyamuk tak suka bau dia tau..so kalau kita sapukan cream kat badan kita, dapat mencegah nyamuk dari datang hinggap..best ke best?



*Yati guna petua no3 & no4 dalam tempoh berpantang memang jarang sangat pakaikan bedak kat baby..selalunya just letak tepung kanji je..Alhamdulillah sangat2 menjadi untuk kedua2 hero yati.Cubalah...:-)

Masalah ruam dan gatal bayi dapat di atasi dengan segera.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 ID No :909121

Tudung Hoodie Awning Silang yang Sangat Cantik dan Awesome

Peminat tudung Hoodie, jom cuci mata dengan Smart Hoodie ya...sesmart namanya, bila kita pakai sangat cantik dan terletak. Kepada mereka yang muka bulat macam yati, jangan risau ya..awning silang Smart Hoodie ini membuatkan muka anda tidak bulat, ia akan membentuk cantik dan kemas..:-)

Ciri-ciri Smart Hoodie

Hoodie sangat cantik dan unik, sarung inner nya dan tarik ke depan dah jadi! Kain yang sangat lembut dan sejuk memang tidak rimas.

Kain - Kain Cotton / Cotton Lycra
Jenis - Dijahit sekali (Overlap)
Jahitan - Busana Besar, jahitan teliti
Potongan - Hoodie
Quality - tinggi

ukuran dari dagu ke bawah : 33inchi
muka minima : 20inchi
kain memeri, boleh guna pin untuk
kecilkan bahagian muka tetap 
nampak kemas..sesuai untuk muka bulat..
Harga Pasaran:Rm80
Harga Promosi:Rm58 sahaja (including postage)

SOLD OUT

SOLD OUT

AVAILABLE

SOLD OUT

AVAILABLE

AVAILABLE

Koleksi Tudung Hoodie yang sangat Cantik. Klik SINI
koleksi Tudung Wide Shawl yang sanagt Exclusive.Klik SINI

Berminat?

Hubungi yati melalui:
Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663

Tudung Shawl Corak Exclusive Harga Mampu Milik

Kepada peminat tudung shawl, dapatkan tudung cotton Nur Nilam Sari Wide Shawl sekarang dengan corak yang sangat cantik dan harga mampu milik.

Ciri-ciri Tudung Cotton Nur Nilam Sari Wide Shawl


Selendang Cotton Lembut
Kain - Cotton 
Jahitan - Best
Saiz:Besar
Jenis - Corak
Quality - Baik

Harga:Rm26 sahaja (Including Postage)










Koleksi Tudung Loving Hoodie yang sangat cantik.Klik Sini

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121