Thursday, 22 November 2012

Haryati Mat Yasim, Pengedar Sah Shaklee Malaysia

I am Haryati, your Shaklee Independent Distributor Malaysia




Perhatian...!Perhatian...!Perhatian.....hehehehe...saja je nk inform yg yati ni adalah pengedar sah shaklee di Pasir Mas, Kelantan. Jika berminat tentang produk Shaklee boleh la hubungi yati ya. Produk Shaklee ni macam2 ada.
Jika anda seorang yg MEMENTINGKAN KESIHATAN & KECANTIKAN SEMULAJADI pastinya anda memilih jenama SHAKLEE. Boleh hubungi yati jika anda perlukan vitamin untuk PENYUSUAN BAYI, IBU MENGANDUNG, BERPANTANG, MASALAH BERAT BADAN ,KESUBURAN , ANAK KURANG SELERA MAKAN, ECZEMA, MASALAH KULIT, KEINTIMAN, KECANTIKAN dan sebagainya. So ingat ya contact yati untuk details about dis product...tak beli pun xpe..tiada paksaan. Kalau nak kenal dulu pun boleh...org kata xkenal maka tak cinta..oyeah..

Kepada anda yang tinggal di Pasir Mas, Kota bharu boleh hubungi yati untuk COD vitamin Shaklee semulajadi ini.Untuk mereka yang diluar kawasan, jangan risau vitamin shaklee ini juga tetap sampai kepada anda, yati akan guna perkhidmatan abang sado sama ada pos laju, skynet,gdex atau city link.


FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121
Shaklee Independent Distributor [ID No : 909121]
[013-2221663, haryati.yasim@gmail.com]

Wednesday, 21 November 2012

Amalan Sewaktu Mengandung

Pragnent?...Satu perkataan yg cukup indahkan:-) apabila kita disahkan mengandung...perasaan yg indah dan tidak dapat di gambarkan betapa seronoknya bila mengandung...yati ingat lagi 1st time yati disahkan prgnent.rasa mcm nk peluk je doktor time tu.hehehe. So apabila dah prgnent..mcm2 la yg kita koya@berangan-angan. nk ank mcm ni la nk ank mcm tu la...nk beli tu nk beli ni. Boleh dikatakn semua nk la..demi baby dalam perutkan...So disini yati nak kongsikan serba sedikit amalan yg baik kita amalkan semasa mengandung...dan amalan ini jugalah yg yati amalkan sewaktu mengandung 2 org boboi boy kesayangan yati:-)

Antara amalan yang disarankan ialah:

1. Banyakkan membaca ayat-ayat suci Al-Quran:
  • Surah Al-Fatihah dan ayat kursi
  • Surah Yaasin - Mengelakkan gangguan syaitan
  • Surah Taubat
  • Surah Maryam - untuk mudah bersalin, anak soleh dan taat
  • Surah Yusof  - utk memperoleh anak yang cantik, kacak, sihat dan sempurna
  • Surah Luqman - utk mendapatkan anak yg taat dan bijak
  • Surah Al-hujuraat - untuk memperbanyakkan susu ibu
2. Doa Nabi Yunus

Ibnu sunni meriwayatkan : Rasulullah s.a.w telah menerangkan bahawa barangsiapa yang membaca kalimah ini, orang itu akan dilapangkan Allah dari segala kesempitan. Kalimah itu ialah doa yang diucapkan oleh nabi Allah Yunus ketika di dalam perut ikan Nun. Iaitu : 

                                       لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِي 
                       (La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin)
  
Ertinya :"Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim." SURAH AL-ANBIYAK(21):87 

3. Doa di permudahkan urusan

                                                
                              "Kemudian jalannya dimudahkan" (Surah Abasa: ayat 20)


                                  ربي يسر ولا تعسر 
                                                  rabbi yassir wa la tu’assir 
                           "Wahai tuhanku permudahkanlah dan jaganlah kau susahkan"

Semoga kita semua sentiasa dalam rahmat Allah taala dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah.Apa yg penting...Hidup mesti Enjoy...tapi jgn TERover ya..mesti di landasan yg betul ('',)



Shaklee Independent Distributor [ID No : 909121]
[013-2221663, haryati.yasim@gmail.com]