Wednesday, 31 May 2017

CARA MAKAN VITAMIN SHAKLEE YANG BETUL SEMASA PUASA


Memandangkan kita sekarang di bulan Ramadhan...dan juga ramai yang mesej saya tanya pengambilan cara makan vitamin pada bulan puasa, jadi hari ini yati nak sembang sikit  kenapa perlunya vitamin pada bulan puasa dan cara makan dengan betul serta berkesan.




Bulan Ramadhan bulan yang banyak mengandungi hikmah didalamnya. Beruntunglah anda yang dapat berpuasa sepanjang bulan Ramadhan, karana puasa itu bukan sahaja dapat membersihkan Rohani manusia ia juga akan membersihkan Jasmani manusia itu sendiri, puasa sebagai alat penyembuh yang baik. Semua alat pada tubuh kita sentiasa digunakan, boleh dikatakan alat-alat itu tidak berehat selama 24 jam. Alhamdulillah dengan berpuasa kita dapat merehatkan alat pencernaan kita lebih kurang selama 12 jam setiap harinya. Oleh kerana itu dengan berpuasa, organ dalam tubuh kita dapat bekerja dengan lebih teratur dan berkesan.

Pengambilan suplimen BUKAN pengganti kepada makanan seimbang kita, sebaliknya hanya MEMBANTU badan kita untuk mendapatkan nutrisi yg tidak lengkap disebalik GAYA HIDUP yg kebanyakan daripada kita yg tidak konsisten mengamalkannya secara berkualiti dan bermutu tinggi. Oleh itu dengan pengambilan suplimen ia sedikit sebanyak dapat menampung kekurangan nutrisi dalam badan kita.

Apabila kita berpuasa kadang2 badan kita cepat letih dan cepat penat kan..ini berlaku sama ada badan kita mmg betul2 penat sebab kekurangan air atau sebab minda kita sendiri yg set dari awal lg apabila berpuasa badan kita akan letih...tepuk dada tanya iman :-)

Di sinilah..pentingnya kenapa kita mengamalkan pemakanan yang boleh mengekalkan kesegaran dan kecergasan sepanjang hari seperti kurma, oats dan supplements (makanan tambahan)


Jadi, bagaimana pula jadual makan vitamin shaklee pada bulan puasa?

Waktu Sahur:
  • Minum segelas Perfromance Drink dan segelas ESP atau boleh mix Performance Drink, ESP dan Mealshake (gabungan terbaik).
  • Vitalea, B Complex, Peppermint Ginger Plus, Vit C & Vivix
Waktu berbuka:
  • Minum segelas Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
  • Makan Alfalfa, Vit C, Garlic & Lecithin/Omega Guard
Sebelum Tidur:
  • Amalkan minum segelas ESP & 1 sudu Vivix.
  • Ostematrix, Vit E/GLA & Collagen


Atau boleh juga ikut macam ni:-


1.Yang biasa ambil pagi  - ambil selepas berbuka puasa
2.Yang biasa ambil tengah hari - ambil selepas Terawikh/moreh
3.Yang biasa ambil malam - ambil masa sahur

Bagi yang ada masalah dengan cara makan vitamin pada bulan puasa boleh berhubung dengan pengedar Shaklee yang anda berurusan atau hubungi yati sendiri..

Semoga Ramadhan kali ini memberikan lebih keberkatan dan lebih baik daripada Ramdahan sebelum ini. Insyaallah.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Sunday, 21 May 2017

Cara Hilangkan Jeragat dengan Berkesan & Mudah

"Saya dah guna macam2 produk, dah cuba pelbagai cara, tapi jeragat masih lagi tak hilang".
Ayat ini selalu je kakak-kakak seperti puan mesej yati. Jadi hari ini, puan tak perlu risau lagi,yati kongsikan tips untuk hilangkan jeragat dengan berkesan dan mudah.

Jeragat merupakan mimpi ngeri bagi setiap wanita2 diluar sana.
Jeragat jika dibiarkan lama2 wajah kita akan dipenuhi dengan jeragat degil dan semakin lama semakin banyak dia naik dan bermaharajalela di wajah.

Jadi dengan tips yang yati nak kongsikan kali ini,pasti puan akan teruja dengan wajah sendiri...


Untuk menghilangkan jeragat,kita perlu tahu apakah faktor2 penyebab berlakunya jeragat.Sebabnya kita tak nak bagi jeragat2 yang baru menapak di muka kita..cukuplah jeragat sedia ada yang degil tak nak pergi jauh2 ni kan..

Faktor Jeragat:-
1.Terdedah kepada cahaya matahari.Kesan cahaya matahari akan menyebabkan kehadiran jeragat.
2.Penggunaan ubat2 hormon.Contohnya pil perancang.Sebab itu kebanyakan yang mengalami jeragat ramai di kalangan ibu2 selepas bersalin anak pertama. Hormon yang tidak stabil juga merupakan punca utama jeragat.
3.Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit,ini sangat bahaya bukan sahaja jeragat,malahan jerawat juga akan timbul.Jadi berhati2 dalam penggunaan kosmetik dan produk skincare yang terdapat di pasaran.
4.Keturunan

Yati gabungkan 3 langkah mudah untuk mencegah dan menghilangkan jeragat dengan menggunakan 3 vitamin Shaklee iaitu GLA Complex, Vitamin C & Vitamin E.


jeragat shaklee
1)GLA Complex.

GLA Complex shaklee adalah yang terbaik kerana ia ada 2x ganda lebih GLA berbanding produk lain dipasaran.

GLA Complex ialah sejenis vitamin yang tolong perbetulkan hormon puan. Bila umur meningkat, hormon jadi lebih tak stabil. Banyak puncanya, stress. monopaus, radikal bebas, pil perancang, hamil dan sebagainya. Remaja juga sering kali mengalami masalah hormon tidak stabil.

Bila hormon stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Senanglah jeragat hilang.

Selain itu, GLA Complex juga ada vitamin E yang memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

Tugas penting GLA Complex:

 🌼Membantu menstabilkan hormon dengan CEPAT,
 🌼Meningkatkan penyembuhan sel mati.
 🌼Memudarkan bintik hitam akibat sel rosak
 🌼Menghalang antara punca utama jeragat iaitu 'Sunburn'
 🌼Menegang dan awet muda.


Vitamin Shaklee hilangkan jerawat dengan mudah

2)Sustained Released Vita C Plus

Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Badan kita perlukan vitamin C tetapi badan kita tak dapat hasilkan vitamin C dengan sendiri, ramai wanita yang makan kolagen tetapi lupa nak ambil vitamin C dalam diet pemaknaan seharian.

Dalam banyak kajian, vitamin C dibuktikan boleh mencerahkan kulit jeragat dengan cara menyihatkan kulit.

Vitamin C shaklee ni dia paling hebat sebabnya bersifat sustained release...di mana vitamin C dilepaskan sedikit demi sedikit iaitu 100mg setiap 1 jam. Jadi tiada istilah pembaziran vitamin c di buang melalui air kecil. Badan kita akan dapat menyerap Vitamin C dengan maksimum yang mungkin.

Tugas penting Vitamin C:

🌼Menyihatkan kulit dengan CEPAT.
🌼Membantu tubuh menghasilkan kolagen dengan BANYAK
🌼Menaikkan antibodi kulit
🌼Mencerahkan kulit dengan semulajadi
🌼Menaikkan seri wajah dari keadaan kusam
🌼Membantu mengatasi sel mati dan hitam.


3)Vitamin E - Melindungi Kulit Daripada Sinar UV

Seperti yang yati ceritakan di awal entry, sinar uv merupakan salah satu faktor utama jeragat. Jadi dengan mengamalkan Vitamin E, sel kulit kita akan menjadi kuat untuk melawan sinar UV A & B.

Vitamin E terkenal dengan vitamin awet muda, dimana ia melambatkan proses penuaan. Vitamin E akan membantu mengurangkan kesan tompok hitam (jeragat), jadi MESTI ambil Vitamin E!

TESTIMONI VITAMIN C + VITAMIN E


Percayalah,yakinlah jeragat anda tidak akan selama-lamanya kekal di wajah anda jika anda konsisten dengan vitamin yang yati cadangkan ini. Nak lagi berkesan, tambah protein (ESP) dan juga skincare nutriwhite..yang ni lagi super dooper berkesan.Insyaallah.

Jangan tunggu lama-lama, jangan biarkan jeragat yang sedia ada menjadi bertambah hitam, dan jangan menambahkan lagi tompokan jeragat yang baru. Bertindak hari ini juga. Hubngi yati, pasti ada tips menarik dan cara makan vitamin dengan betul supaya vitamin dapat bertindak dengan berkesan.

sms/whatsapp 013 2221663 

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121