Sunday, 25 September 2016

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis

Alhamdulillah..di izinkan Allah untuk terus berkongsi kebaikan Vitamin Shaklee lagi. Ok hari ni yati nak kongsikan testimoni2 hebat dan menusuk kalbu mereka yang sembuh dengan mengamalkan Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee adalah antara makanan tambahan terbaik dari Shaklee. Menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan, kecantikan dan juga untuk awet muda.

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi DIABETES, ARTHRITIS, GOUT, KANSER, KENCING MANIS (diabetes), STROK, SAKIT JANTUNG dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk (mencegah Alzheimer)
7) Membantu dalam proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

Hari ni yati nak kongsikan testimoni2 pesakit kencing manis yang telah berjaya menurunkan bacaan gula dalam darah setelah mengamalkan Vivix Shaklee.

Testimoni bebas Kencing Manis Kulit Gebu macam Emma Maembong



Testimoni Luka Kering dengan Amalkan Vivix Shaklee



Testimoni Luka Sembuh dengan Vivix Shaklee

Alhamdulillah, kami sebagai pengedar Shaklee sangat2 bersyukur dan sentiasa mendoakan mereka yang amalkan vitamin SHaklee diberikan kesembuhan dan manfaat dari setiap vitamin. Suka sangat dapat membantu masalah kesihatan kawan2 di luar sana. Kita hanya merancang...Allah jua yang mengizinkannya...yang penting kita kena yakin usaha dengan vitamin dan Allah memberi kesembuhan...

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-
FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 24 September 2016

Merawat Ruam, Gatal-gatal & Masalah Kulit Bayi yang Sensetive

Assalamualaikum...dan salam sejahtera semua..terima kasih yati dahulukan kepada yang sudi baca artikal yati ni. Hari ni yati nak kongsikan kebaikan dan manfaat krim Herbal Blend Shaklee yang serbaguna ni.

Ruam atau gatal-gatal biasanya berlaku kerana iritasi pada kulit yang boleh disebabkan oleh pelbagai masalah. Ruam merupakan satu masalah kecil yang sebenarnya boleh dihindari dengan rawatan di rumah sahaja. Namun, dalam keadaan tertentu ruam turut memerlukan rawatan klinikal.


merawat-ruam-gatal-gatal-masalah-kulit-bayi

Ruam boleh berlaku di kalangan dewasa dan kanak-kanak disebabkan oleh sesuatu yang memberi iritasi kepada kulit. Ruam akan bermula dalam jangka masa 48 jam selepas terkena dengan alergen atau bahan penyebab (dermatitis). Dermatitis akan mengakibatkan kemerahan pada kulit atau ruam dengan tompokan merah. Ruam atau dermatitis yang lebih teruk menyebabkan masalah yang lebih buruk seperti bengkak, kemerahan dan luka.


krim-herbal-blend-merawat-ruam-gatal-gatal-bayi
 Krim Serbaguna Herbal Blend 

Testimoni Krim Herbal Blend
Bagi ibu2 yang sedang pening kepala memikirkan masalah ruam2 atau gatal si manja, anda tidak perlu risau lagi, sebab apa?sebabnya yati cadangkan gunalah krim herbal blend Shaklee. Krim ini SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN, jadi jika baby anda mempunyai kulit sensetive, tak perlu takut untuk mencuba krim herbal blend ni. Insyaallah dapat membantu masalah gatal-gatal, ruam merah pada si manja anda.


Apa Fungsi Herbal Blend® Multi-Purpose Cream?


Melembutkan kulit / tumit kasar

Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala

Menghilangkan luka dan merawat eczema

Melegakan gigitan serangga / nyamuk

Merawat kulit gatal

Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox

Losyen harian untuk kulit kering

Merawat kesan luka melecur

Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat


Antara testimoni hebat krim herbal blend shaklee :-


testimoni-krim-helbal-blend-untuk-anak
Testimoni krim herbal blend
testimoni-krim-herbal-blend
Testimoni alergik cepat surut dengan Krim Herbal Blend

Best ke best krim serbaguna Shaklee ni?Jangan biarkan masalah biasa ini menghantui bayi anda atau anda sendiri atau orang tersayang. Lagi best krim ni boleh digunakan dari baby sehingga ke semua peringkat umur. Harganya pun sangat-sangat lah berbaloi dan mampu milik. Hanya Rm 37.50 sahaja, tahan sehinggan berbulan-bulan lamanya. Bagi yati krim ni wajib ada setiap famly satu krim. 

Sms/whatsapp 0132221663 untuk tempahan..

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 10 September 2016

KESAN BERPANTANG DENGAN VITAMIN KULIT LICIN DAN CANTIK

Alhamdulillah...syukur sangat..dari masa ke semasa ramai yang mendapat manfaat daripada mengamalkan vitamin Shaklee...Set berpantang Shaklee antara yang paling laris dan menjadi pilihan ibu semasa berpantang. Saya sendiri berpantang anak ke2 pun mengamalkan set lengkap berpantang shaklee (Vitalea, B complex, Vitamin C, Ostematrix, Omega Guard, ESP, Alfalfa)...Alhamdulillah sangat-sangat berpuas hati, badan tak de lemah dan muka pucat lepas bersalin, mungkin juga sebab saya amalkan set hamil Shaklee dari awal mengandung lagi.

Yang paling best....MASALAH SEMBELIT TAK ADE OK....syok sangat sebab ank sulung saya ada masalah dengan buang air besar ni. Badan pun cepat je turun..back to normal lemak2 cepat terbakar dengan bantuan Omega Guard & Alfalfa...susu badan Alhamdulillah cukup untuk baby handsem saya :-)

Hari ni saya nak kongsikan kisah che wan kita yang telah merasa sendiri kesan vitamin Shaklee yang sanagt owsem ni...


3 tahun konsisten Set Cantik shaklee plus Set resdung wajah saya dah bebas jerawat! 

"Gambar sebelum 2012 tu, mimpi ngeri bagi saya. Muka jadi camni disebabkan kedegilan saya mencuba pelbagai produk muka dipasaran. Dan juga saya mengalami masalah resdung berserta alergik makanan laut. Start 2013, consume shaklee untuk berpantang dan milkbooster. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sy nampak terutamanya bahagian kulit wajah. So, sy continue je makan shaklee sampai skrg. Saya takut nak cuba produk lain, shaklee je yang buatkan saya yakin!"

-Che wan 

TESTIMONI BERPANTANG KULIT CANTIK
LAGI KISAH BERPANTANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Thursday, 8 September 2016

11 Sebab Buah Pinggang Rosak ;Buah Pinggang Tanggujawab Anda

Seringkali kita dengar pada zaman sekarang..terlalu ramai rakyat Malaysia mengalami masalah buah pinggang...kalau zaman dahulu...selalunya yang mengalami masalah buah pinggang ni mereka yang dah berumur..tapi sekarang kanak2 yang berumur 8 tahun pun dah ada yang mengalami buah pinggang rosak.

Saya sendiri yang kerja di syarikat logistik Kelatan, boleh dikatakan hari2 ada je ubat yang perlu dihantar ke rumah pesakit. Tu untuk mereka yang mencuci buah pinggang di rumah..kalau yang perlu mencuci darah di hospital lagi la ramai kan.

Masalah kegagalan buah pinggang yang semakin meningkat di kalangan masyarakat kita dipercayai akibat gaya hidup dan tabiat pemakanan tidak sihat yang boleh menjurus kepada penyakit kencing manis serta tekanan darah tinggi.

Di sini saya kongsikan 11 sebab buah pinggang rosak yang di tulis oleh Dr Malinda.

Perkongsian daripada Dr Malinda

Recently terima beberapa call yang mencari doktor untuk jaga dialysis centre. Excitedly, mereka kata sekarang ni doktor yang terlatih dalam dialysis ni macam goreng pisang panas. High demand!
True Enough. Tapi apa maksudnya? Terlalu ramai pesakit yang perlu menjalani dialysis! Kes penyakit buah pinggang semakin meningkat, betul?
Cukuplah 13 tahun melihat saya arwah ayahanda tersayang menderita penyakit buah pinggang. Di tebuk perut untuk 'Peritoneal dialysis'. Di operation utk AV Fistula. Menahan sakit di cucuk setiap 2 hari sekali utk mencari urat darah menyambung ke mesin dialysis. Kurang darah. Susah bernafas akibat air banyak yang berkumpul dalam badan dan pelbagai komplikasi lain..
Being as a doctor is different. Tapi bila perkara itu berlaku pada anggota keluarga sendiri - Then, baru kita betul-betul tahu, how they suffer!
Saya tidak mahu itu kesudahan hidup saya. Saya tidak mahu ia berlaku lagi pada ibu, suami, anak-anak dan keluarga saya. Saya juga tidak mahu anda semua mengalami nasib yang sama. It's really PAINFUL! Jaga diri kerana jika kita perlu menjalani dialysis setiap 2-3 hari sekali, semua anggota keluarga akan merasa kesulitannnya..

11 Faktor yang merosakkan Buah Pinggang:
1) Kerap tahan kencing
2) Kurang minum air
3) Suka makan makanan masin
4) Suka minum minuman bergas.
5) Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (Urinary Track Infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.
6) Kerap makan daging merah dan Seafood (Tinggi Uric Acid)
7) Kerap makan Pil Tahan Sakit
8 ) Merokok
9) Obesiti
10) Alkohol
11) Penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis yang Tidak terkawal
Buah Pinggang Kita. Amanah Kita.
- Dr. Malinda.


Testimoni Hebat Vivix Shaklee

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Monday, 5 September 2016

SELESAIKAN MASALAH KULIT KUSAM SECARA SEMULAJADI

Anda mengalami masalah kulit kusam tak bermaya? Sekarang ni ada macam-macam produk di pasaran untuk kecantikan...tapi pastikah kita produk yang digunakan itu betul2 selamat dan tidak memudaratkan kita pada masa akan datang....ingat jangat sebab nak cantik, kita merana sepanjang hayat.

Pastikan produk yang anda gunakan betul2 selamat dan berkesan untuk anda pada masa sekarang dan juga selama2nya.

Tahukah anda produk Shaklee sebelum dipasarkan telah melalui pelbagai ujikaji dan kajian oleh pakar saintis? Syarat utama syarikat Shaklee adalah memastikan setiap produk yang dikeluarkan betul2 Selamat bukan sahaja kepada pengguna tetapi juga untuk alam sekitar, Berkesan dan yang ini memang pakar2 saintis menggunakan bahan2 yang betul2 berkualiti dan memberi manfaat kepada badan pengguna.

Berbalik kepada tajuk asal Kulit Kusam...kepada yang mengalami masalah kulit kusam...anda jangan risau...ada berita baik untuk anda semua.. rahsianya ialah...amalkan set Optimum Kulit Cantik Gojes Menawan Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vitamin C, Vitamin E, Vivix Shaklee & Collagen Shaklee.

Yang lagi best...bulan ni ada Promo ESp & Vitamin C...berbaloi2 orang kata. Tak nak cakap panjang...biar gambar dan testimoni yang berbicara..




Testimoni 1:"dah ambik Vitamin C ni..kulit muka makin cerah..jadi cerah sebab jeragat berkurangan.Alhamdulillah sekarang muka dah bersih.Lingkaran panda keliling mata pun berkurangan...suka..sukaa"

Testimoni 2: "2 hari lepastumbuh jeragat besar kat dagu..tapi harini baru saya perasan dia dah surut, xde tinggal parut, pegang kulit pun rasa best je, baru konsisten makan Vit C"

Testimoni 3: " Terbaik Sr Vitamin C..berapa bulan nie makan kulit makin cerah..parut jerawat pun cepat hilang.Kalau rasa nak selsema telan 2biji terus mmg tak jadi selsema."





Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121