Sunday, 21 May 2017

Cara Hilangkan Jeragat dengan Berkesan & Mudah

"Saya dah guna macam2 produk, dah cuba pelbagai cara, tapi jeragat masih lagi tak hilang".
Ayat ini selalu je kakak-kakak seperti puan mesej yati. Jadi hari ini, puan tak perlu risau lagi,yati kongsikan tips untuk hilangkan jeragat dengan berkesan dan mudah.

Jeragat merupakan mimpi ngeri bagi setiap wanita2 diluar sana.
Jeragat jika dibiarkan lama2 wajah kita akan dipenuhi dengan jeragat degil dan semakin lama semakin banyak dia naik dan bermaharajalela di wajah.

Jadi dengan tips yang yati nak kongsikan kali ini,pasti puan akan teruja dengan wajah sendiri...


Untuk menghilangkan jeragat,kita perlu tahu apakah faktor2 penyebab berlakunya jeragat.Sebabnya kita tak nak bagi jeragat2 yang baru menapak di muka kita..cukuplah jeragat sedia ada yang degil tak nak pergi jauh2 ni kan..

Faktor Jeragat:-
1.Terdedah kepada cahaya matahari.Kesan cahaya matahari akan menyebabkan kehadiran jeragat.
2.Penggunaan ubat2 hormon.Contohnya pil perancang.Sebab itu kebanyakan yang mengalami jeragat ramai di kalangan ibu2 selepas bersalin anak pertama. Hormon yang tidak stabil juga merupakan punca utama jeragat.
3.Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit,ini sangat bahaya bukan sahaja jeragat,malahan jerawat juga akan timbul.Jadi berhati2 dalam penggunaan kosmetik dan produk skincare yang terdapat di pasaran.
4.Keturunan

Yati gabungkan 3 langkah mudah untuk mencegah dan menghilangkan jeragat dengan menggunakan 3 vitamin Shaklee iaitu GLA Complex, Vitamin C & Vitamin E.


jeragat shaklee
1)GLA Complex.

GLA Complex shaklee adalah yang terbaik kerana ia ada 2x ganda lebih GLA berbanding produk lain dipasaran.

GLA Complex ialah sejenis vitamin yang tolong perbetulkan hormon puan. Bila umur meningkat, hormon jadi lebih tak stabil. Banyak puncanya, stress. monopaus, radikal bebas, pil perancang, hamil dan sebagainya. Remaja juga sering kali mengalami masalah hormon tidak stabil.

Bila hormon stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Senanglah jeragat hilang.

Selain itu, GLA Complex juga ada vitamin E yang memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

Tugas penting GLA Complex:

 🌼Membantu menstabilkan hormon dengan CEPAT,
 🌼Meningkatkan penyembuhan sel mati.
 🌼Memudarkan bintik hitam akibat sel rosak
 🌼Menghalang antara punca utama jeragat iaitu 'Sunburn'
 🌼Menegang dan awet muda.


Vitamin Shaklee hilangkan jerawat dengan mudah

2)Sustained Released Vita C Plus

Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Badan kita perlukan vitamin C tetapi badan kita tak dapat hasilkan vitamin C dengan sendiri, ramai wanita yang makan kolagen tetapi lupa nak ambil vitamin C dalam diet pemaknaan seharian.

Dalam banyak kajian, vitamin C dibuktikan boleh mencerahkan kulit jeragat dengan cara menyihatkan kulit.

Vitamin C shaklee ni dia paling hebat sebabnya bersifat sustained release...di mana vitamin C dilepaskan sedikit demi sedikit iaitu 100mg setiap 1 jam. Jadi tiada istilah pembaziran vitamin c di buang melalui air kecil. Badan kita akan dapat menyerap Vitamin C dengan maksimum yang mungkin.

Tugas penting Vitamin C:

🌼Menyihatkan kulit dengan CEPAT.
🌼Membantu tubuh menghasilkan kolagen dengan BANYAK
🌼Menaikkan antibodi kulit
🌼Mencerahkan kulit dengan semulajadi
🌼Menaikkan seri wajah dari keadaan kusam
🌼Membantu mengatasi sel mati dan hitam.


3)Vitamin E - Melindungi Kulit Daripada Sinar UV

Seperti yang yati ceritakan di awal entry, sinar uv merupakan salah satu faktor utama jeragat. Jadi dengan mengamalkan Vitamin E, sel kulit kita akan menjadi kuat untuk melawan sinar UV A & B.

Vitamin E terkenal dengan vitamin awet muda, dimana ia melambatkan proses penuaan. Vitamin E akan membantu mengurangkan kesan tompok hitam (jeragat), jadi MESTI ambil Vitamin E!

TESTIMONI VITAMIN C + VITAMIN E


Percayalah,yakinlah jeragat anda tidak akan selama-lamanya kekal di wajah anda jika anda konsisten dengan vitamin yang yati cadangkan ini. Nak lagi berkesan, tambah protein (ESP) dan juga skincare nutriwhite..yang ni lagi super dooper berkesan.Insyaallah.

Jangan tunggu lama-lama, jangan biarkan jeragat yang sedia ada menjadi bertambah hitam, dan jangan menambahkan lagi tompokan jeragat yang baru. Bertindak hari ini juga. Hubngi yati, pasti ada tips menarik dan cara makan vitamin dengan betul supaya vitamin dapat bertindak dengan berkesan.

sms/whatsapp 013 2221663 

Nak order vitamin sendiri?Berita baik, anda boleh buat tempahan sendiri melalui eSell Shaklee. Masukkan maklumat peribadi seperti, alamat, nama no tel untuk pengeposan. Anda boleh membuat pembayaran melalui kredit kad atau debit kad. Selepas membuat pembayaran, pihak shaklee akan proses order dan uruskan pengahantaran vitamin terus ke anda. Yati akan hubungi anda untuk menerangkan jadual makan vitamin dengan betul.Jangan risau walaupun anda membuat order sendiri,yati tetap akan konsult sepenuhnya.

ORDER VITAMIN JERAGAT SENDIRI.KLIK SINI.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

No comments:

Post a Comment