Wednesday, 9 July 2014

Cara Mudah Order Shaklee Secara Online;Sistem Esell

Assalamualaikum dan salam sejahtera kpd pembaca2 yati yang gojes...

Berita baik kepada semua peminat2 Shaklee dan pelanggan2 yati..Shaklee telah memperkanlkan satu sistem yang baru iaitu, sistem eSell. Apa itu eSell? Sistem eSell ini membolehkan anda membuat pembelian vitamin Shaklee secara online maksudnya buat pembelian secara terus dengan klik link yang yati telah sediakan.Anda pilih je nak vitamin apa atau nak set vitamin apa, so tak perlu lah nak tunggu yati balas msg atau wassap..selepas buat pembayaran, tunggu je abang posmen datang hantar vitamin di rumah...senang dan cepat kan?Bila dh buat pembelian secara online mcm mana pula cara makan?Ok, yang ni jangan risau, anda yang membuat pembelian secara terus ni tetap customers yati yang yati sayang, so yati akan bagi konsultasi secara percuma kepada anda...:-)

Langkah-Langkah nak order Secara Online

1.Pergi mana-mana entry dalam blog yati , scroll bawah sekali, Klik link yang yati bagi contoh "Order vitamin Kecantikan.klik SINI"

2. Paparan website Shaklee akan terpapar. Klik pada Agree jika anda mahu terus membuat belian. Dan klik pada butang Next.


3. Produk yang anda mahu beli akan terus terpapar. Anda boleh kurangkan atau tambah jumlah produk pada bahagian 'Quantity' dan klik pada butang 'Update'. Anda bersetuju, terus klik pada butang'Checkout'.


4.Isikan butiran anda dengan lengkap. Dan klik pada butang'Continue' bagi meneruskan proses beli Shaklee online.

5.Semak semula butiran anda, puas hati dan klik pada 'Proceed for Payment'

6. Anda hampir selesai beli Shaklee online. Pilih kad anda Visa/Master. Kemudian masukkan 'Car Holder Name', 'Credit/Debit Card Number, 'Expiry Date' dan 'Security Code'(3 nombor di belakang kat debit/credit anda'. Selesai, klik pada confirm payment. Anda akan terima MSOS code (jika anda menggunakan Maybank Card) melalui HP anda.
7. Masukkan MSOS code dan klik pada butang OK.

8. Akhir sekali, anda akan menerima slip berserta Sales Order Number. DONE!!

Sebarang pertanyaan dan kemuskilan boleh hubungi yati ya...Selamat bershopping Shaklee secara ONLINE...:-)

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

No comments:

Post a Comment