Thursday, 13 June 2013

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum....kali ini yati nk berkongsi tentang manfaat, kelebihan, kepentingan dan cara-cara untuk menjadi ahli Shaklee. Pengalaman yati sendiri, pada awalnya menggunakan shaklee apabila disahkan hamil untuk anak ke-2, setelah hampir setahun yati makan vitamin shaklee ni terfikir kenapa tak jadi ahli je sedangkan yati memang makan kan. Oleh sebab itu yati pun decide la jadi ahli shaklee di samping mmg niat nak cari pendapatan tambahan.hehhe.Soalan yati, kenapakah kita buat kad ahli untuk Tesco, Giant, JJ, kad Petronas, Shell dll? Sebab utama kita memang berbelanja di tempat tersebut dan kita nk dapatkan kelebihan yang di tawarkan setiap company kan?...so macam itu jugalah konsep dgn Shaklee.Tapi, apa yg BEZAnya Shaklee dgn mereka? Sudah tentu baaanyaak bezanya. Perbezaan yg utama ialah sudah tentulah Shaklee kita makan untk kesihatan yang terbaik kepada kita..dan setiap perbelanjaan yg kita keluarkan apabila cukup point kita akan dapat BONUS CASH yg akan di berikan Shaklee. Menarik bukan? Jom kita tengok beberapa persoalan yg bermain-main dalam fikiran anda yang berminat untuk menjadi ahli..

FAQ tentang menjadi ahli Shaklee:-

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli atau pengedar Shaklee?

Anda boleh mendaftar dengan menbuat pembayaran untuk registration fee sebanyak rm75 (seumur hidup), ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM670 Semenanjung & RM850 Sabah/Sarawak) untuk mendapat keahlian percuma. Anda hanya perlu menghubungi saya, dan saya akan uruskan urusan pendaftaran atau pergi sendiri ke mana2 branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 909121 sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Maksimem registration ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Maintain point dan keahlian

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Tak perlu.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 909121 sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee.

Apa nak buat jika saya dah daftar dengan orang lain tapi nak join saya?

Anda boleh tukar upline dengan register semula. Anda perlu membuat pembayaran untuk menjadi ahli seperti mula2 mendaftar (step paling atas tadi). Anda boleh menggunakan ID saya sebagai sponsor anda, 909121.

Apa kelebihan jadi ahli Shaklee dengan Haryati Mat Yasim?

1.Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. 
2.Setiap pembelian produk akan mendapat points (UV) yang akan ditukarkan kepada nilai wang (RM) mengikut terma dan syarat Shaklee.
3.Anda akan di masukkan ke dalam GROUP RAHSIA, di mana hanya ahli sahaja yang dibenarkan masuk ke group ini.Gengs yang sangat-sangat sporting..dapat menambahkan lagi kenalan.
4.Dalam group in, anda akan di ajar dan di dedahkan cara MARKETING ONLINE, INFO PRODUK, CARA ORDER PRODUK,CARA MENEGNDALIKAN BLOG & PAGE.

Untuk lebih details tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee, anda boleh hubungi yati atau email atau sms atau PM yati.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

No comments:

Post a Comment