Saturday, 23 December 2017

Petua Hilangkan Jeragat Dengan Cepat Dan Berkesan

Jeragat atau tompokan hitam selalunya dengan wanita berpisah tiada, betul tak?Betul kan..bukan nak cakap lelaki tiada jeragat, tapi jika nak dibandingkan dengan perempuan..orang perempuan lagi banyak hadapi masalah jeragat ni.
                                        SET PADA MINDA JERAGAT AKAN HILANG
Pertama kali,kita kena yakin dan set pada minda kita bahawa,jeragat yang dah berkurun lamanya di muka kita akan hilang dan tidak akan datang lagi. Jika anda betul-betul nak hilangkan jeragat, anda kena tahu apakah punca-punca penyebab jeragat.


Punca-Punca Penyebab Jeragat

1.Sinaran UV

Jika kulit muka kita terdedah kepada sinaran UV,kulit wajah bertindak menghasilkan pigment hitam (jeragat) yang berfungsi melindungi sinaran Uv daripada menembusi ke dalam kulit dengan lebih dalam

2. Tekanan perasaan.

Tekanan perasaan yang dihadapi sama ada di tempat kerja ataupun dirumah juga menjadi salah satu factor dalam terhasilnya tompokan hitam atau jeragat. Jadi jaga mood kita,setiap hari senyum dan happy je tau.

3. Persekitaran/udara tercemar.
Persekitaran/udara kita sekarang sangat tinggi kadar pencemarannya. Sekaligus menyebabkan badan menghirup udara yang kotor. Udara tercemar ini akan meningkat kan
kadar RADIKAL BEBAS dalam badan.

4. Penggunaan kosmetik yang salah.

Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit,ini sangat bahaya bukan sahaja jeragat,malahan jerawat juga akan timbul.Jadi berhati-hati dalam penggunaan kosmetik dan produk skincare yang terdapat di pasaran.

Ada banyak petua untuk menghilangkan jeragat ni, tapi kebanyakan petua yang ada agak rumit dan hanya merawat dari luar kulit sahaja. Sedangkan untuk merawat dan mencegah jeragat kita kena merawat dari dalam terlebih dahulu. Apabila dalaman kita sihat, sel2 kulit cantik, maka terhasillah luaran yang sihat dan cantik.

Yati gabungkan 3 langkah mudah untuk mencegah dan menghilangkan jeragat dengan menggunakan 3 vitamin Shaklee iaitu GLA Complex, Vitamin C & Vitamin E dan Vivix Shaklee



GLA Complex shaklee adalah yang terbaik kerana ia ada 2x ganda lebih GLA berbanding produk lain dipasaran.

GLA Complex ialah sejenis vitamin yang tolong perbetulkan hormon badan. Bila umur meningkat, hormon jadi lebih tak stabil. Banyak puncanya, stress. monopaus, radikal bebas, pil perancang, hamil dan sebagainya. Remaja juga sering kali mengalami masalah hormon tidak stabil.

Bila hormon stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Senanglah jeragat hilang.

Selain itu, GLA Complex juga ada vitamin E yang memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

Tugas penting GLA Complex:
  • Membantu menstabilkan hormon dengan CEPAT,
  • Meningkatkan penyembuhan sel mati.
  • Memudarkan bintik hitam akibat sel rosak
  • Menghalang antara punca utama jeragat iaitu 'Sunburn'
  • Menegang dan awet muda.





2)Sustained Released Vita C Plus


Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Badan kita perlukan vitamin C tetapi badan kita tak dapat hasilkan vitamin C dengan sendiri, ramai wanita yang makan kolagen tetapi lupa nak ambil vitamin C dalam diet pemaknaan seharian.

Dalam banyak kajian, vitamin C dibuktikan boleh mencerahkan kulit jeragat dengan cara menyihatkan kulit.

Vitamin C shaklee ni dia paling hebat sebabnya bersifat sustained release...di mana vitamin C dilepaskan sedikit demi sedikit iaitu 100mg setiap 1 jam. Jadi tiada istilah pembaziran vitamin c di buang melalui air kecil. Badan kita akan dapat menyerap Vitamin C dengan maksimum yang mungkin.

Tugas penting Vitamin C:
  • Menyihatkan kulit dengan CEPAT.
  • Membantu tubuh menghasilkan kolagen dengan BANYAK
  • Menaikkan antibodi kulit 
  • Mencerahkan kulit dengan semulajadi
  • Menaikkan seri wajah dari keadaan kusam
  • Membantu mengatasi sel mati dan hitam.


3)Vitamin E - Melindungi Kulit Daripada Sinar UV

Seperti yang yati ceritakan di awal entry, sinar uv merupakan salah satu faktor utama jeragat. Jadi dengan mengamalkan Vitamin E, sel kulit kita akan menjadi kuat untuk melawan sinar UV A & B.

Vitamin E terkenal dengan vitamin awet muda, dimana ia melambatkan proses penuaan. Vitamin E akan membantu mengurangkan kesan tompok hitam (jeragat), jadi MESTI ambil Vitamin E!


TESTIMONI VITAMIN SHAKLEE UNTUK HILANGKAN JERAGAT



Jeragat ni jika biasa-biasa memang tak mengganggu kehidupan kita seharian. Tapi dari biasa-biasa lah jeragat ni akan merebak menjadi luar biasa, menjadi semkin hitam, menjadi semakin besar. Jadi nasihat yati, bertindak sekarang,yakin Allah bantu usaha kita untuk hilangkan jeragat.

Berminat dengan Set Jeragat Shaklee yang terbaik ini?Klik gambar eSell di bawah.




Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

No comments:

Post a Comment