Monday, 22 July 2013

Omega Guard Shaklee Untuk Semua

Assalamualaikum dan salam Ramadhan untuk semua....hari ini saya nk cerita lagi tentang Omega Guard Shaklee. Saya memang suka dgn omega ni..kalau rasa gatal2 tekak nk batuk tu..mmg cepat2 ambik dia...sama juga dgn anak2 yati.klu diaorg mcm nk batuk je..ambik 1 biji picit dlm susu...boelh 2@3 hari alhamdulillah batuk pun ok dan tak melarat. Sebenarnya banyak lagi manfaat omega guard ini kepada kesihatan kita. Nak tahu lebih lanjut kebaikan omega boleh klik sini.

Hari ini, saya nk share tentang siapakah yg memerlukaan Omega Guard Shaklee.

Shaklee OmegaGuard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan DHA serta EPA. Omega-3 adalah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian. Tahukah anda apakah fungsi EPA dan DHA?

EPA MENCEGAH
  • Kanser
  • Pembekuan Darah
  • Pembekuan Lemak dalam Darah
  • Kadar Kolestrol berlebihan
  • Penyakit Jantung
  • Tekanan Perasaan
  • Tekanan Darah Tinggi
TUGAS DHA
  • Mencegah Radang Sendi
  • Mencegah Asma
  • Meningkatkan Daya Seks
  • Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
  • Mencegah Penyakit Kulit
  • Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.
Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee?

(1) Ibu hamil
- Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
- Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
- Mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

(2) Ibu menyusu
- Menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
- Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan

(3) Kanak-kanak
- Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak
- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema
- Memperkuatkan sistem imunisasi badan

(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan
- Membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin
- Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang

Nota : OmegaGuard bertindak lebih cepat berbanding LECITHIN. Perumpamaannya, lecithin tu naik basikal dan omegaguard tu naik kapal terbang..Apa pun terpulang pada bajet anda dan bukan bajet saya yea..

(5) Sering alami masalah kesihatan
- Batuk berkahak, selesema yang berterusan
- Sakit-sakit sendi , kolestrol tinggi
- Sakit strok

(6) Pesakit Gout
- Omega mengelakkan imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga
   supaya bengkak itu tidak membesar.

(7) Pesakit Jantung
- Memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.

Kesimpulannya Omega sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak berumur 1 tahun keatas sehingga warga tua. Hubungi saya untuk dapatkan harga yang terbaik.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:- 

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

No comments:

Post a Comment