Monday, 15 January 2018

5 Langkah Mudah Untuk Hilangkan Jeragat Dengan Cepat Dan Berkesan

Habis Beribu Cari Produk Untuk Hilangkan Masalah Jeragat?

Ramai yang sanggup keluarkan duit untuk menyelesaikan masalah kulit jeragat.Lepas cuba satu produk,cuba lagi produk lain,tapi kesannya tetap sama,malah masalah jeragat atau jerawat makin bertambah teruk.

Hari ni,saya nak kongsikan 5 langkah mudah hilangkan jeragat dengan berkesan,percaya tak?


Anda boleh amalkan tips mudah hilangkan jeragat di bawah dengan konsiten.

5 Langkah Mudah Hilangkan Jeragat Dengan Cepat & Berkesan

1.Percaya Anda Boleh
SET PADA MINDA JERAGAT AKAN HILANG
Pertama sekali,kita kena yakin dan set pada minda kita bahawa,jeragat yang dah berkurun lamanya di muka kita akan hilang dan tidak akan datang lagi.


2.Elakkan daripada Sinaran UV/Matahari

Pendedahan terhadap matahari bukan sahaja boleh menyebabkan jeragat,tapi juga boleh merosakkan sel-sel kulit.Gunakan sunblock apabila keluar dari rumah, paling baik amalkan vitamin dan pelindung matahari bagi melindungi kulit anda.

3. Stabilkan Hormon

Masalah hormon yang tidak stabil juga merupakan punca kepada jeragat atau jerawat.

4.Jangan Menggunakan Produk Kosmetik/Skin Care Sebarangan

Penggunaan produk kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit,ini sangat bahaya bukan sahaja jeragat,malahan jerawat juga akan timbul.Jadi berhati-hati dalam penggunaan kosmetik dan produk skincare yang terdapat di pasaran.

Gunakan bahan solek dan losyen yang bebas daripada minyak. Produk-produk kecantikan yang berminyak adalah punca utama liang menjadi tersumbat dan menghasilkan tompok hitam atau jeragat.


5.Pemakanan Seimbang Dan Juga Pengambilan Vitamin Untuk Kulit Yang Sihat.

Makan makanan anti-oksidan yang tinggi untuk melawan atau mencegah jeragat.

Kita sudah tahu bahawa minyak adalah punca utama terbentuknya jeragat dan jerawat, oleh itu jika kita hadkan pengambilan makanan yang berminyak adalah suatu perkara yang bagus.

Vitamin Shaklee Membantu Hilangkan Jeragat Dengan Cepat Dan Berkesan

1.GLA COMPLEX SHAKLEEGLA Complex shaklee adalah yang terbaik kerana ia ada 2x ganda lebih GLA berbanding produk lain dipasaran.

GLA Complex ialah sejenis vitamin yang tolong perbetulkan hormon badan. Bila umur meningkat, hormon jadi lebih tak stabil. Banyak puncanya, stress. monopaus, radikal bebas, pil perancang, hamil dan sebagainya. Remaja juga sering kali mengalami masalah hormon tidak stabil.

Bila hormon stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Senanglah jeragat hilang.

Selain itu, GLA Complex juga ada vitamin E yang memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

Tugas penting GLA Complex:
 • Membantu menstabilkan hormon dengan CEPAT,
 • Meningkatkan penyembuhan sel mati.
 • Memudarkan bintik hitam akibat sel rosak
 • Menghalang antara punca utama jeragat iaitu 'Sunburn'
 • Menegang dan awet muda.


2.VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 


Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Badan kita perlukan vitamin C tetapi badan kita tak dapat hasilkan vitamin C dengan sendiri, ramai wanita yang makan kolagen tetapi lupa nak ambil vitamin C dalam diet pemaknaan seharian. 

Dalam banyak kajian, vitamin C dibuktikan boleh mencerahkan kulit jeragat dengan cara menyihatkan kulit.

Vitamin C shaklee ni dia paling hebat sebabnya bersifat sustained release...di mana vitamin C dilepaskan sedikit demi sedikit iaitu 100mg setiap 1 jam. Jadi tiada istilah pembaziran vitamin c di buang melalui air kecil. Badan kita akan dapat menyerap Vitamin C dengan maksimum yang mungkin.

Tugas penting Vitamin C:
 • Menyihatkan kulit dengan CEPAT.
 • Membantu tubuh menghasilkan kolagen dengan BANYAK
 • Menaikkan antibodi kulit 
 • Mencerahkan kulit dengan semulajadi
 • Menaikkan seri wajah dari keadaan kusam
 • Membantu mengatasi sel mati dan hitam.

3.VITAMIN E - Melindungi Kulit Daripada Sinar UV


Seperti yang saya ceritakan di awal entry, sinar uv merupakan salah satu faktor utama jeragat. Jadi dengan mengamalkan Vitamin E, sel kulit kita akan menjadi kuat untuk melawan sinar UV A & B.

Vitamin E terkenal dengan vitamin awet muda, dimana ia melambatkan proses penuaan. Vitamin E akan membantu mengurangkan kesan tompok hitam (jeragat), jadi MESTI ambil Vitamin E!

4.VIVIX SHAKLEE - Highly RecommendedVivix mengandungi 10 kali ganda lebih antioksidan berbanding Resveratrol. Kesannya adalah paling hebat untuk kecantikan kulit.

Kenapa Vivix Hebat?
Vivix Shaklee adalah suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan suplemen pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.

Keistimewaan Vivix Untuk Menghalang Jeragat
 • Vivix tinggi antioksidan,dimana sifat utama antioksidan adalah menutralkan kesan tindakbalas kulit pada serangan sinar UV,hormon tidak stabil,radikal bebas dan sebagainya.
 • Radikal bebas ialah sejenis sel rosak, yang akan menjadikan sel kulit tidak bermaya,lemah,mudah rosak dan mati. Sel mati itulah jika dibiarkan akan membentuk jeragat.
 • Oleh itu Vivix akan merawat dan melindungi kulit dari rosak.
 • Mengatasi punca utama jeragat seperti hormon tidak stabil, kekurangan kolagen dan termasuk keturunan.
 • Mencerahkan jeragat dan memberikan tona kulit yang sekata.
Testimoni Hebat Vitamin Jeragat Shaklee
Bertindak sekarang supaya masalah jeragat dan kulit dapat diatasi dengan segera.Lagi lama kita biarkan,lagi panjang masa yang diambil untuk membantu hilangkan jeragat.

Anda boleh menempah dengan 2 cara:

1.Sms atau wasap saya di talian 013 222 1663 (yati)

Atau

2.Anda boleh terus membuat belian dengan menggunakan kad debit/kredit dengan menekan Order Vitamin Jeragat.PETUA HILANGKAN JERAGAT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN.KLIK SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

No comments:

Post a Comment