Saturday, 2 February 2013

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan terbaik di Dunia

Bulan Februari datang lagi...alhamdulillah masih lagi di panjangkan usia dan diberikan kesihatan yg sihat untuk meneruskan perjuangan di dunia sementara ini..Bulan ni, shaklee buat promo untuk Omega Guard. Oyeahh...satu lg produk best dr shaklee. Yati mula mkn Omega Guard masa pragnent 5bulan ank kedua.
Jom kita tgk dgn lebih lanjut apa tentang Omega Guard Shaklee ini.

Apakah Kepentingan Minyak Ikan?
Omega adalah asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian.Tubuh kita tidak dapat menghasilkannya dan kita boleh maut sekiranya tubuh tidak menerima Omega-3 untuk jangkamasa yang lama. Walaupun sebelum kita dilahirkan, kita telah menerimanya melalui tali pusat di dalam rahim. Sehinggalah beberapa bulan seterusnya kita terus menerima asid lemak ini melalui susu ibu.

Kelebihan Omega Guard berbanding produk lain

1.Minyak Ikan Terbaik di dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaran


Kepentingan Omega 3

1. Kesihatan Jantung dari Omega 3

Beberapa kajian membuktikan kebaikan Omega 3 adalah untuk mengelak dan merawat sakit jantung. Lemak baik ini boleh merendahkan paras keradangan (inflammation), merendahkan triglycerides dan mengelakkan darah tersumbat yang boleh membawa maut.

2. Mengawal Masalah tekanan darah tinggi

Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. Ia menunjukkan kebaikan Omega 3 merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.

3. Diabetes.

Pesakit diabetes mempunyai triglyceride(lemak dalam darah) yang tinggi dan paras HDL rendah. Omega 3 dari minyak ikan boleh merendahkan paras triglycerides dan Apo proteins (petanda untuk diabetes) dan meningkatkan HDL, makan mengambil supplement minyak ikan boleh membantu pesakit diabetes. Namun, pesakit diabetes Jenis 2 boleh mengalami peningkatan gula dalam darah apabila mengambil minyak ikan dan perlu mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

4. Barah Payudara

Walaupun beberapa pakar tidak setuju, wanita yang mengambil Omega 3 dalam beberapa tahun mungkin kurang risiko mengidap barah ini. Kajian terperinci perlu dibuat untuk mengenalpasti adakah Omega 3 membantu mengelakkan barah ini.

5. Barah Prostat

Satu kajian terhadap tikus yang telah dikenakan genetic barah ini. Pemakanan yang tinggi Omega 3 boleh melembabkan pembentukan tumor dan perkembangan sel barah dan meningkatkan peluang untuk sihat. Namun, kajian ini belum disahkan ke atas manusia.

6. Barah Kolon(usus)

Kebaikan Omega 3 boleh mengurangkan risiko terkena barah ini. Sebagai contoh, orang Eskimo, mempunyai pemakanan tinggi Omega 3 dan mereka mempunyai risiko mempunyai barah ini yang sangat rendah.

7. Senggugut

Kajian terkini menunjukkan Omega 3 boleh mengelak pembentukan prostaglandins. Prostaglandins menyebabkan senggugut dalam uterus.

8. Ibu mengandung dan menyusukan anak

Kebaikan Omega 3 kepada wanita mengandung dan menyusukan anak adalah pada pembentukan otak bayi. Ia meningkatkan paras IQ.

9. Keguguran

Pengambilan ikan dan suplemen omega 3 boleh mengurangkan kebarangkalian keguguran berulang atau dikenali simdrom antiphospholipid.

10. Tekanan

Sumber : http://benefitsofomega3.org/

Simptom Kekurangan Omega 3

 • Mudah Letih, Penat 
 • Lemah Ingatan 
 • Lemah tahap imunisasi 
 • Kulit kering, eczema atau rambut gugur 
 • Masalah jantung 
 • Masalah kesuburan 
 • Tekanan perasaan 
 • Peredaran darah (circulation) tidak lancar
Siapa yang Memerlukan Omega 3?
 • Mereka yang berisiko mengalami sakit jantung, Strok, Cancer. – mengurangkan 30% risiko kematian bagi pesakit jantung. 
 • Pengidap diabetes .
 • Wanita mengandung dan menyusukan anak – untuk perkembangan otak anak 
 • Wanita yang sering mengalami senggugut 
 • Pesakit Darh Tinggi
 • Pelajar
 • Kanak-kanak berusia satu tahun ke atas.
 • Warga emas.
 • Orang yg mementingkan tahap kesihatan yg bagus.
Sumber: http://www.fitsugar.com/Symptoms-Omega-3-Deficiency-2969179
Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:- 

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

No comments:

Post a Comment