Wednesday, 24 April 2013

Kebaikan Nutriferon Shaklee

Sebelum ini yati dah cerita apa itu nutriferon, bagaimana ia bertindak, siapa yang memerlukan Nutriferon kenapa kita perlu ambil Nutriferon kan..jadi kali ini, yati nak cerita lebih lanjut lagi tentang kebaikan Nutriferon. Seperti yang telah kita ketahui, Nutriferon merupakan salah satu "immune booster" yang Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mempunyai masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT, sakit yang LAMBAT RECOVER, SELSEMA, BATUK dan juga RESDUNG. Sebenarnya banyak lagi kelebihan Nutriferon yang patut kita ketahui...jom kita lihat kebaikan Nutriferon yang lain...

  • Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.Jadi dapat membantu:- 
            a.Bantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang
         b.Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit melebihi seminggu.
         c.Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan
  • Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  • Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

  • Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
  • Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
  • Kelewatan Penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  • Masalah Menopaus - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
  • Membantu masalah PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.
Bagi yati, Nutriferon ini mesti ada dalam "first aid kit" di rumah masing-masing, dan sangat lah penting kepada sesiapa sahaja yang suka travelling...yati dan famly pun dah jatuh cinta dengan nutriferon ni.:-)

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:- 

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

No comments:

Post a Comment