Friday, 19 February 2016

Merawat Kanser dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum..dan salam hari Jumaat yang penuh barokah....hari ni yati nak kongsikan KEBAIKAN, KELEBIHAN,KHASIAT Vivix Shaklee untuk pesakit kanser...

Bila kita dengar je perkataan kanser...semua orang akan takut...betul tak? Sebab apa? sebab kita fikir, bila dah dapat kanser kita akan mati..padahal MATI tu semua akan rasa kan..cuma lambat atau cepat je.

Kalau nak kira..pesakit kanser ni lagi untung...sebab apa?Sebab...Allah taala sayang mereka..Allah taala bg warning awal...warning apa? Warning untuk kita menambahkan amal ibadat, ingt mati..so secara tidak langsung..bila kita sakit ni..kita akan dekat dengan Allah kan...jd itulah kelebihannya..org yang tak sakit ni...mungkin akan alpa sikit dengan kesibukan dunia...

Jadi, kawan yang ada masalah kesihatan, jangan asyik bersedih dan menyalahkan takdir...ingat Allah sentiasa ada.  Hari ni yati nk berkongsi bagaimana Vivix shaklee ni banyak membantu pesakit kanser sembuh dari kanser dengan izin Allah taala.
Bagaimana VIVIX boleh membantu?

Kandungan utama dalam VIVIX adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser: 

1. Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.  

2. Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
3. Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007 oleh  Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).

4. Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). 

Bagaimana sel kanser membiak? Hakikatnya semua orang mempunyai potensi untuk mengidap kanser. Bagaimana? Jika sel yang tua tidak mati dan seterusnya sel yang tidak mati itu akan berganda, ia akhirnya akan menjadi sel kanser. Lihat, betapa pentingnya sel diperbaharui.


Testimoni 1 : Barah Rahim Hilang dengan Vivix Shaklee

Testimoni Barah Rahim Hilang Mengamalkan Vivix Shaklee
Testimoni 2 : Sebelah payudara BEBAS KANSER


Rahsia di dalam kehebatan Vivix Shaklee ini terletak pada bahan yang dipanggil ‘Resveratrol’ iaitu sejenis bahagian tumbuhan yang dipanggil polyphenols. Komponen ini mempunyai bahan antioksidan yang sangat tinggi yang mampu memelihara badan daripada kerosakan DNA yang boleh menyebabkan risiko seperti KANSER, KENCING MANIS, PENYAKIT JANTUNG dan pelbagai penyakit.


Tak kenal maka tak cinta...cuba dulu baru terasa kehebatan Vivix Shaklee ni...


Lagi Testimoni Vivix Shaklee...Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

No comments:

Post a Comment